Hoi, ik ben Marike Stelloo, 

Integraal Leefstijl -en Vitaliteitscoach in Borger.

Ik ben getrouwd met Joachim en moeder van 2 volwassen dochters Suzan en Ellen.

Ik ben van nature een positief, enthousiast en opgewekt, opgeruimd mens. Ik hou van de natuur, van mensen om mij heen, wandelen, fietsen, lezen, handwerken, kamperen en ook gewoon lekker niets doen.

 

Eind 2019 was ik uitgebloeid, uitgeblust en herkende mijzelf niet meer na een hectische periode. Mijn man had een burn-out, mijn moeder was ziek en is overleden en ik kreeg een nieuwe functie – die uiteindelijk niet bij mij paste. Gedurende deze heftige gebeurtenissen ben ik maar doorgelopen. Heb ik meegedaan aan de ratrace door 24/7 aan te staan. Altijd beschikbaar voor alles en iedereen. En toen kwam de vrouw/ man met de hamer. Mijn lichaam hield ermee op. Ik kon letterlijk geen stap meer verzetten. De diagnose was spierreuma, een auto-immuunziekte. En vlak daarachteraan was de pandemie Corona aanwezig en dat was véél erger dan mijn eigen spierreuma....vond ik. Ik luisterde niet naar mijn lichaam terwijl alle seinen op rood stonden. Ik bleef doorwerken, meldde mij niet ziek. Slikte medicijnen en die deden op dat moment het werk zodat ik enigszins mijn vrijheden weer terug had om te bewegen. In januari 2021 ging het niet meer. Ik werkte nog steeds 40+ uren als operationeel manager. Ik had last van de bijwerkingen van de medicijnen. Mijn nieren en lever werkten niet volledig en ik kwam in korte tijd 25 kg. aan. Dat alles bij elkaar was écht te veel. Na twee weken ziek thuis besefte ik dat het zo niet langer kon. Met een veel te hoog gewicht, prikkelbaar zijn, het gevoel nergens meer bij te horen, mijn familie en mijn omgeving te belemmeren door de reuma, besloot ik dat het anders moest.

Anderhalf jaar heb ik mij verzet en gestreden om niet ziek te zijn. In de reguliere zorg kreeg ik te horen dat ik er maar mee moest leren leven. Weinig begeleiding hoe om te gaan met de spierreuma. Een foldertje van Reuma Nederland. Mevrouw u moet afvallen want uw gewicht is echt te hoog, hoe dan? En tal van andere bijwerkingen door de medicijnen; mistig in het hoofd, een volle maangezicht, nieren en lever die niet meer goed functioneerden. En ik wist zeker dat het anders kon en dat het anders moest!

 

Het roer ging om! 

Ik besloot om mij om te scholen tot leefstijl -en vitaliteitscoach. Ik had hier inmiddels veel informatie over opgevraagd, gelezen en coaches over gesproken. Dit zou mij gaan bieden wat ik nodig had om mij gezond te voelen en gezond te blijven. Én te kunnen aanvaarden dat ik anders moest gaan leven om gezond en fit oud te worden.

De opleiding tot leefstijl – en vitaliteitscoach en de opleiding tot Trainer Hormoonfactor hebben mij veel gebracht. Ik heb mijn leefstijl onderzocht, waar komen de klachten vandaan? Waarom doe ik, wat ik doe. Waar word ik blij en gelukkig door. Heb ik de klachten al eerder gehad en hoe kan ik door middel van voeding en bewegen, mijn gezondheid op een voor mij acceptabel niveau brengen.

April 2022 - Inmiddels eet ik suikerarm, glutenvrij en lactosevrij omdat dit voor mij goed werkt. Het is geen must voor iedereen om ook op deze manier te leven. Het aanpassen van mijn voeding is echt maatwerk geweest en dit voedingspatroon is goed voor mij op dit moment. En dat kan voor jou heel anders zijn. Ik ga ook uit eten en naar verjaardagen. En als ik kook voor ons gezin dan eet iedereen met mij mee. Gezond en lekker. Ik gebruik hoogwaardige supplementen ter ondersteuning omdat de huidige voeding niet meer volwaardig is in vitamines en mineralen. Mijn spieren zijn verbeterd in sterkte en ik kan nu weer dagelijks een wandeling van 5 km maken. Mijn huid, haar en nagels zijn opgeknapt en ik sport twee keer in de week, krachttraining. Mijn nieren en leverfuncties zijn weer goed en ik ben 20 kg afgevallen. Nog 5 kg te gaan, dan ben ik weer op een voor mij goed gewicht en dat allemaal zonder calorieën tellen of een crashdieet. Het is nu blijvend en duurzaam.

 

Joehoe - Ik ben er weer. De mist in mijn hoofd is opgetrokken, ik doe de dingen die ik leuk vind. En ik heb mijn 40+ baan opgezegd om mij volledig in te zetten als leefstijl -en vitaliteitscoach. Ik heb gezien en ervaren dat verandering van leefstijl je energie en inspiratie geeft. Ik leef mijn eigen waarden en niet die van anderen. Ik sta weer volop in bloei. De belangrijkste les die ik heb geleerd is;

 

"Take care of yourself first before taking care of others. 

Keep your cup full!"

 

Het verlies van mijn gezondheid en het accepteren daarvan én het proces wat daarop volgde was intens en leerzaam.

En dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn kennis en kunde en de ervaringsdeskundigheid die ik nu heb kan inzetten om anderen tot een verbeterde leefstijl en vitaliteit te brengen.

De lange weg die ik heb bewandeld kan veel korter en die wil ik jou besparen!