Voor de drukbezette vrouw in de bloei van haar leven

Leefstijlcoach in Amersfoort

Hoi, ik ben Marike, 

Leefstijl -en Vitaliteitscoach & Hormooncoach in Borger.

Ik ben getrouwd met Joachim en moeder van 2 volwassen dochters.

Ik ben van nature een positief, enthousiast en opgewekt, opgeruimd mens. Ik hou van de natuur, van mensen om mij heen, wandelen, fietsen, lezen, handwerken, kamperen en ook gewoon lekker niets doen.

 

Eind 2019 was ik uitgebloeid, uitgeblust en herkende mijzelf niet meer na een hectische periode. Mijn man had een burn-out, mijn moeder was ziek en is overleden en ik kreeg een nieuwe functie – die uiteindelijk niet bij mij paste. Gedurende deze heftige gebeurtenissen ben ik maar doorgelopen. Heb ik meegedaan aan de ratrace door 24/7 aan te staan. Altijd beschikbaar voor alles en iedereen. En toen kwam de vrouw/ man met de hamer. Mijn lichaam hield ermee op. Ik kon letterlijk geen stap meer verzetten. De diagnose was spierreuma, een auto-immuunziekte. En vlak daarachteraan was de pandemie Corona aanwezig en dat was véél erger dan mijn eigen spierreuma....vond ik. Ik luisterde niet naar mijn lichaam terwijl alle seinen op rood stonden. Ik bleef doorwerken, meldde mij niet ziek. Slikte medicijnen en die deden op dat moment het werk zodat ik enigszins mijn vrijheden weer terug had om te bewegen. In januari 2021 ging het niet meer. Ik werkte nog steeds 40+ uren als operationeel manager. Ik had last van de bijwerkingen van de medicijnen. Mijn nieren en lever werkten niet volledig en ik kwam in korte tijd 25 kg. aan. Dat alles bij elkaar was écht te veel. Na twee weken ziek thuis besefte ik dat het zo niet langer kon. Met een veel te hoog gewicht, prikkelbaar zijn, het gevoel nergens meer bij te horen, mijn familie en mijn omgeving en bovenal mijzelf te belemmeren door de reuma, besloot ik dat het anders moest.

Anderhalf jaar heb ik mij verzet en gestreden om niet ziek te zijn. In de reguliere zorg kreeg ik te horen dat ik er maar mee moest leren leven. Weinig begeleiding hoe om te gaan met de spierreuma. Een foldertje van Reuma Nederland. Mevrouw u moet afvallen want uw gewicht is echt te hoog, hoe dan? En tal van andere bijwerkingen door de medicijnen; mistig in het hoofd, een volle maangezicht, nieren en lever die niet meer goed functioneerden. En ik wist zeker dat het anders kon en dat het anders moest!